Date: 13 maart 2017

Author: Femke IJlstra

Tags:

No Comments »

Aankomende concerten

Er staan weer een aantal mooie concerten gepland. Ik heb er een paar uitgehaald die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Bij deze van harte uitgenodigd!

Met DUO IJlstra-Garcia geef ik een paar concerten in de serie van Colores del Sur, waarbij de luisteraar naar het muzikale zuiden van Europa wordt gebracht. Heerlijke sensuele muziek van De Falla, dansbare muziek uit de Suite van Francaix en sfeerplaatjes uit de Provence (van onbekende vrouwelije componist e)Paule Maurice spelen daarin de hoofdrol. We gaan zelfs al een beetje richting Zuid Amerika met de Brazileira van Darius Milhaud en een mysterieuze zwarte zwaan van Heictor Villa-Lobos. De dames dansen, zingen, fluisteren en dromen in de warme avondzon. Dat wordt genieten.

Duo IJlstra-García V

 • 1 juni Ouddorp 

 • 9 juni ‘Live’ in Noarderwyn, Omrop Fryslân 17.30 uur

 • 25 juni City-Proms, Leeuwarden

 • 23 juli Wonderfeel Festival

  meer info: kijk onder ‘agenda

 

 

 

 

Syrène met RAGTIME Café

In Syrènes Ragtime (Grand) Café wordt u verwelkomd met strakke baslijnen, syncopische melodieën en een begeleiding die hierop vooruitloopt of juist achteraan gaat, oftewel: ragged time!

Via de ouderwetse draaideur kom je in ons café in het hartje van New Orleans. Scott Joplin speelt nog op die honkytonk piano in de hoek. George Gershwin en Leonard Bernstein roken een sigaar aan de bar en nemen de klanken in zich op. Maar niet alleen klassieke componisten raken geïnspireerd, ook de jazz ontstaat weldra. Phil Woods ontdekt zijn ware saxofoongeluid na het drinken van een bourbon aan onze stamtafel, en schrijft alle noten op. Er is vooral veel livemuziek in ons café. Allemaal op saxofoon, want: jazz,klassieke muziek met jazzinvloeden én die ‘ragged’ voorloper van de jazz klinken gewoon zo lekker op sax! Ook het moderne, populaire Amerikaanse geluid van filmcomponist Michael Nyman is een mooi voorbeeld waar die ‘Good-old’ Ragtime uiteindelijk toe geleid heeft.

 

 • 26 maart in Theater de Flint in Amersfoort 11.00 uur

  28 mei in Stadtheater Zoetermeer 11.45 uur.

Syrène Saxofoonkwartet, foto door Heidi de Gier

Syrène Saxofoonkwartet, foto door Heidi de Gier info: www.syrenesaxofoonkwartet.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aurelia Saxophone Quartet met SPECTRUM

In het begin van de 20ste eeuw lagen alle wegen open voor componisten van klassieke muziek en was er een veelheid van stijlen. Het Aurelia Saxofoonkwartet speelt een programma waarin drie van deze stijlen zijn vertegenwoordigd. De laat-Romantiek wordt vertegenwoordigd door Alexander Glasunow, die in 1932 een prachtig stuk voor saxofoonkwartet componeerde. Het impressionisme, met als belangrijkste componisten Debussy en Ravel, en de saxofoon hebben altijd een innige relatie gehad. Het strijkkwartet van Ralph Vaughan Williams, gecomponeerd onder invloed van Ravel, klinkt dan ook bijzonder goed in de bewerking voor saxofoonkwartet. Het Neoclassicisme wordt vertegenwoordigd door Bela Bartok. Dit Hongaarse genie wist de aloude klassieke muzikale waarden te mengen met de traditionele muziek uit zijn eigen land. De uitvoering van zijn 2e strijkkwartet in de bewerking voor 4 saxofoons is een primeur!

 • 12 februari Waterstaatskerk Hengelo, 12.00 uur

 • 24 februari Wormerveer 20.00 uur

 • 1 mei in Atlas Theater, Emmen 11.00 uur

  meer info: kijk onder ‘agenda

 

ORKESTEN:  Met Koninklijk Concertgebouw Orkest, Sinfonia Domestica van Richard Strauss. Met Nederlands Philharmonisch Orkest: Alban Berg’s vioolconcert en met Het Radio Filharmonisch in het “Lost and Found” programma. Meer info onder ‘agenda’. liggend grijze

Comments are closed.