femke-220-Edit(for English, read below)

Sinds september 2013 is Femke IJlstra aangesteld als docent klassiek saxofoon aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Talentvolle saxofonisten zijn na toelating welkom in het zogenaamde Bachelor-programma (4 jaar) of Master programma (2 jaar). Ook is er de mogelijkheid om studenten te plaatsen in een voorbereidend jaar.
Prins Claus Conservatorium heeft ook een uitstekend jong talent programma, waarin de scholier al
lessen volgt aan het conservatorium en intussen de middelbare school kan afronden.

Kom eens langs op de open dagen van het conservatorium voor een gratis les van Femke, of contact de school voor een meeloopdag, waarbij een haar mijn studenten je een dagje op sleeptouw neemt.

De toelatings-examens voor dit seizoen 2017-2018 vinden plaats op 18 mei.
Tijdens de toelatings-examens worden etudes en toonladders gevraagd. Verder worden er muziekstukken gespeeld in verschillende stijlen (maar wel binnen klassieke repertoire). Een stuk moet met piano begeleiding zijn. Tijdens toelatings-examens kan er gebruik worden gemaakt van een eigen pianist of met de pianist verbonden aan het conservatorium.
Verder wordt er een test afgenomen bij de auditanten waarbij naar solf├Ęge en kennis van harmonie/akkoorden wordt gekeken.
Kijk op de website van het Prins Claus Conservatorium voor meer details over de toonladders, etudes en muziekstukken.

Tijdens de Bachelor-opleiding wordt er veel op alt-saxofoon gespeeld, omdat daar het meeste repertoire voor geschreven is. Daarnaast worden de andere drie saxofoons (tenor, bariton en sopraan) in andere stukken of in kamermuziek bezetting.

In het Master-programma maakt de student een research naar een zelf gekozen onderwerp.
Verder kijken we samen naar ‘je persoonlijke pad’ als kunstenaar, musicus, leraar en ondernemer in het cultureel landschap in de regio, in Nederland maar ook daar buiten.

Waarom het Prins Claus Conservatorium?
Het Prins Claus conservatorium is een klein maar actief conservatorium wat betekend dat er veel persoonlijke aandacht is voor elke student. Nauwe samenwerking met collega’s en de korte lijnen met organisatie van de school maken het een zeer prettig en veilig leerklimaat voor de student. Noemenswaardig zijn ook de voorzieningen en kansen voor studenten om een tijdje in het buitenland te kunnen studeren.
Groningen is een echte studenten stad, en heeft alle voorzieningen en mogelijkheden voor een fantastische studententijd.
Voor meer informatie over de verschillende opleidingen:
http//:www.hanze.nl

 

Femke Ijlstra, Professor Saxophone (classical-music)

Since 2013 Femke IJlstra has been appointed as a professor in classical saxophone
at the Prins Claus Conservatory, Groningen (Netherlands).
Talented saxophonists are welcome to participate in the Bachelor program (4 years), or in the Master program (2 years) of the Prins Claus Conservatory.
Entrance auditions for season 2017/18 are going to be held on 18th of may.
Students abroad can send a video or recording in a good (sound) quality, with at least three different pieces/movements in a different (classical) style and/or period. At least one piece should be with piano accompliment.
For students that want to participate in the Master-program: the school needs a plan and discription of the master-research which you will work on in these two-year education.

There is close between teachers in the school to create and to uptain the best musical environment for the classical saxophone student. Femke is an active saxophonist and works in the Netherlands, but also everywhere in the world. She knows the cultural scene and has alot of stage experience. During your Master-program Femke tries to find unique skills and ‘selling point’ within each student. This in order to let everyone persue their own carreer being a musician, teacher and entrepreneur.
For information about the test for music theory: contact the Prins Claus Conservatory
https://www.hanze.nl

More information on the master-program and research:
https://www.hanze.nl/eng/education/art/prince-claus-conservatoire/programmes/master-of-music/classical-music