Date: 28 augustus 2018

Author: Femke IJlstra

Tags:

No Comments »

Femke in Concertgebouw 18′-19′

Dit seizoen een aantal mooie orkestprojecten. Bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest speel ik mee in Mysteriën, een werk van Louis Andriessen wat hij speciaal schreef voor dit orkest. Muziek van Eötvos is nieuw en de componist gaat dit zelf dirigeren.  Een prachtig stuk is Jeanne d’ Arc van Arthur Honegger, waarin een mooie partij zit voor alt-saxofoon. Last but not least, is er de Bolero die in januari 2019 gespeeld gaat worden.

Bij het Noord Nederlands Orkest heb ik een groot project aangenomen wat in het teken staat van pop-legende Prince. Er zullen orkestrale arrangementen gemaakt worden, waarin de saxofoon een rol speelt. De vraag “ben jij de nieuwe Candy Dulfer?” kan ik dan eindelijk bevestigen na dit project! Bij het Radio Filharmonisch Orkest speel ik mee in muziek van Tristan Keuris, en Rudolf Escher.

Zeggen al deze namen u/je niets? Dat geeft niet! Het is de moeite waard om zo’n concert eens mee te maken. Het is live muziek, in een mooie zaal (veelal Concertgebouw Amsterdam), waarbij je heerlijk de muziek over je heen kunt laten komen. Kijk voor meer info in ‘concerten’ op deze site.

Comments are closed.