Date: 28 september 2015

Author: admin

Tags:

No Comments »

Seizoen ’15-’16

Het komende seizoen zit boordevol activiteiten. Een van de hoogtepunten is Der Kaiser von Atlantis samen met RCO Camarata. Deze indrukwekkende opera is geschreven door Viktor Ulmann in concentratiekamp Theresienstadt in 1943. Helaas maar een voorstelling op zaterdag 3 oktober in De IJ-Salon in Muziekgebouw ’t IJ. Een voorproefje is te zien in tv-programma Podium Witteman op 27 september 18.10 uur, NPO2. Meer info en link naar kaarten, kijk in mijn agenda.

Syrène gaat aan de slag met de De Muze, vrouwen die niet alleen een inspiratiebron waren voor een componist maar ook de beste man dikwijls met een gebroken hart achterlieten. Dit levert muziek die hartverscheurend mooi is. Componisten zijn Chopin, Fauré & de Machaut. Dames van Syrène kruipen in de huid van de vrouwen én van de mannen. Samen met tekstschrijfster Sofie Tseng en regisseuse Sanne Zweije zoekt Syrène naar verfrissende manieren om muziek over te brengen op het publiek. Speeldata vindt u/je terug in mijn agenda of op Syrène’s website.

Aurelia speelt muziek van hun favoriete componist: Maurice Ravel. In het programma veel invloeden van hem in muziek van George Gershwin en Ralph Vaughan Williams. Maar ook een prachtig Paas-programma met muziek van 16e eeuwse componis Tomas Louis de Victoria. Verder organiseert Aurelia samen met muziekhuis Deventer weer een Nationale Kwartetdag! Alle, maar dan ook écht alle saxofoon kwartetten kunnen hieraan deelnemen en de fijne kneepjes van het kwartetspel leren. Meer info op de site van Aurelia Saxofoonkwartet.

Maar ook staan er weer mooie bijdragen op mijn saxofoon in de mooiste orkesten; Het Radio Filharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Ik speel in werken van M.Moussorgsky, D.Shostakovitch, M.A.Turnage, Rijnvos en S.Ten Holt.

Al deze concerten en andere bezigheden zijn te vinden in mijn agenda!

Comments are closed.